Εκπαιδευτικό λογισμικό Quizziz

Οδηγός χρήσης λογισμικού Quizziz

Το Quizziz είναι ένα ελεύθερο διαδικτυακό λογισμικό που επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν κουίζ με σκοπό την αξιολόγηση των μαθητών ή τον αναστοχασμό. Μπορεί να προβληθεί μέσα στην τάξη ή μέσω σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. Οι μαθητές απαντούν άμεσα από δική τους συσκευή.

Για να ξεκινήσουμε πληκτρολογούμε στη μηχανή αναζήτησης τη λέξη ''Quizziz'' και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το mail μας και κωδικό πρόσβασης δημιουργούμε λογαριασμό.

Μας δίνεται η επιλογή να χρησιμοποιήσουμε κουίζ άλλων εκπαιδευτικών ή να δημιουργήσουμε ένα νέο.
 



Για τη δημιουργία νέου προσθέτουμε αρχικά τίτλο στο κουίζ, στη συνέχεια επιλέγουμε μάθημα ,γράφουμε τις ερωτήσεις και συμπληρώνουμε τις πιθανές απαντήσεις. Στις ερωτήσεις μας μπορούμε να συμπληρώσουμε εικόνα ή βίντεο. Το ερωτηματολόγιο θα πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον τέσσερις ερωτήσεις. 


Για να εφαρμόσουμε το κουίζ μας θα πρέπει από την οθόνη μας να πατήσουμε το play για να μας δοθεί ένα pin. Οι μαθητές μας πρέπει να συνδεθούν στο Quizziz.join και με το pin αυτό να ξεκινήσουν τη δραστηριότητα. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δουν μετά την ολοκλήρωση αν οι απαντήσεις τους είναι σωστές.


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη διαδικασία.
                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οδηγός χρήσης λογισμικού wordwall

 Οδηγός χρήσης  λογισμικού wordwall wordwall Το wordwall είναι μία πλατφόρμα όπου ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει το δικό του διαδραστικό υ...